Βοήθεια
Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Νέα Γενιά
Περιβάλλον
Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση
Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός
Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία
Απασχόληση
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Αλωνάκια
Ανθότοπος - Κηπάρι
Άργιλος
Βατερό
Εξοχή
Καλαμιά
Καρυδίτσα
Κοζάνη
Κοίλα-Νέα Καρδιά-Μελίσσια
Λευκοπηγή
Λυγερή
Μεταμόρφωση
Νέα Νικόπολη
Ξηρολίμνη
Οινόη
Πετρανά
Πρωτοχώρι
Πτελέα
Σκήτη-Κοκκιναράς
Χαραυγή
Αιανή
Αγία Παρασκευή
Κερασιά
Κτένι
Ρύμνιο
Ροδιανή
Χρώμιο
Λιβερά
Σιδερά
Μαυροδένδρι
Ποντοκώμη
Κρόκος
Αμυγδαλιά
Άνω Κώμη
Κεσαρειά
Κάτω Κώμη
Κοντοβούνι
Μηλιά
Σπάρτο
Άγιος Δημήτριος
Άγιος Χαράλαμπος
Ακρινή
Αυγή
Βοσκοχώρι
Δρέπανο
Καπνοχώρι
Κλείτος
Ρυάκιο
Πολύμυλος
Τετράλοφος
Κοιλάδα
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2019
2018
2017
2016
2015
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

 Σχετικό Υλικό

 Σχετικά Θέματα Διαλόγου

Δεν υπάρχουν ερωτήματα προς το δήμο. Μπορείτε να θέσετε ένα νέο.
Χρησιμοποιήστε τη web camera σας για να βιντεοσκοπήσετε μέσα από τη σελίδα του Δήμου ένα ερώτημα που θέλετε να θέσετε στη Δημοτική αρχή.
Δεν υπάρχει κάποια ανοιχτή διαδικασία συλλογής υπογραφών. Μπορείτε να υποβάλλετε ένα νέο αίτημα.
Διαβούλευση
Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κοζάνης

Η χωροταξία είναι μια διαδικασία ρύθμισης των αντιθέσεων που εκφράζονται στο χώρο από τις δραστηριότητες διαφορετικών ομάδων πολιτών και την κατανομή των χρήσεων γης. Στόχος της χωροταξίας είναι η ρύθμιση και οργάνωση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και λειτουργιών με την ορθολογική κατανομή, διάρθρωση και ανάπτυξη των φυσικών πόρων, των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και δημογραφικών δεδομένων και με συντονισμό της εφαρμογής των προγραμμάτων ανάπτυξης σε συγκεκριμένες εδαφικές ενότητες, ώστε να βελτιωθούν η ισορροπία του δικτύου των πόλεων, οι σχέσεις πόλης-υπαίθρου, η διαχείριση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και η προστασία του περιβάλλοντος.

 

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ)περιλαμβάνει ολόκληρη την εδαφική περιφέρεια ενός δήμου, μετασχηματίζεται σε ένα, ουσιαστικά, τοπικό χωροταξικό σχέδιο στην περιοχή του ΟΤΑ και  προσδιορίζει το αναπτυξιακό προφίλ, τα οικιστικά χαρακτηριστικά και τα στοιχεία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος κάθε ΟΤΑ.

 

Στο πνεύμα αυτό, η Δημοτική Αρχή θεωρεί πως το ΓΠΣ Κοζάνης αποτελεί βασικό εργαλείο σχεδιασμού και ανάπτυξης για την περιοχή και ως εκ τούτου πρέπει να ενσωματώνει και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους φορείς. Το κείμενο διαβούλευσης- προτάσεων της Δημοτικής Αρχής, όπως παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου την 1η Απριλίου 2015, αναρτάται στη θεματική Σχετικό Υλικό.

 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, περιφερειακοί και τοπικοί φορείς να επισκεφθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις, τους προβληματισμούς και τα επιχειρήματά τους επί του θέματος, συνεισφέροντας στο δημόσιο διάλογο και στην κατάρτιση ενός βελτιωμένου σχεδίου για το ΓΠΣ της πόλης μας.

 

Πιο συγκεκριμένα, στη διαδικασία διαβούλευσης οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχολιάσουν :

 

A.      Συνέχιση της μελέτης από το Β1 στάδιο – προσαρμογή στα νέα δεδομένα με τις μεταβατικές διατάξεις του Ν.4269/14.

 

B.      Τροποποίηση του αριθμού και των ορίων των Πολεοδομικών Ενοτήτων στην κατεύθυνση:

1         της ορθολογικής διαμόρφωσης των μέσων συντελεστών δόμησης.

2         την σταδιακή υλοποίηση (πολεοδόμηση) των επεκτάσεων μέσα από τμήματα που ανήκουν σε Πολεοδομικές Ενότητες και φέρουν όλα τα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά (λειτουργίες, standards κλπ) αυτών.

 

C.      Ιδιαίτερη αντιμετώπιση της ευρύτερης περιοχής ΖΕΠ - Πανεπιστημιούπολης - περιοχών μετεγκαταστάσεων (Ποντοκώμη-Ακρινή) - Αργίλου - Κλείτου, περίπου 4500 στρ., ως δεύτερου σημαντικού πολεοδομικού πόλου σε σχέση με τη Κοζάνη.

 

D.      Προσαρμογή στον ευρύτερο σχεδιασμό των δικτύων μεταφορών – συνδέσεων με τοπικά και υπερτοπικά δίκτυα. Συνδυασμός με νέα κυκλοφοριακή μελέτη, επιπέδου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), για την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κοζάνης. ένταξη στον σχεδιασμό του παραλίμνιο δρόμου που σχεδιάζεται από την περιφέρεια και συνδέσεις με υπόλοιπο δίκτυο.

 

 

E.       Χρήσεις Γης που έχουν να κάνουν με τη στροφή της κοινωνίας στον πρωτογενή τομέα και την οργάνωση κατάλληλων υποδοχέων σε όλο το δήμο. Πέραν των ορισμών περιοχών της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας που πρέπει να εξειδικεύονται,  των ΠΕΠ (Περιοχές Ειδικής Προστασίας), ΠΕΔΠ (Περιοχές Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης), ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου), πρέπει να ορίζονται και περιοχές κτηνοτροφικών πάρκων ή ζωνών.

 

F.       Επανεξέταση της χάραξης γραμμής του ΟΣΕ και της παρουσίας του χώρου του Σ. Σταθμού, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό του Οργανισμού στην Ευρύτερη περιοχή.

 

G.     Η παρουσία του στρατοπέδου Μακεδονομάχων. Η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο ως νέα Π.Ε. Επαναβεβαίωση των προθέσεων του Υπ. Εθνικής Άμυνας (έγγραφο του 2003 για αποδέσμευση 200 στρεμμάτων από τα 378,6 του Στρατοπέδου για αξιοποίηση από τον δήμο).

 

H.      Ενεργοποίηση των ΓΠΣ (Ελίμειας (Β1 στάδιο)-Αιανής (Α! στάδιο)), ΣΧΟΟΑΠ (Ελλησπόντου (Α! στάδιο)-Υψηλάντη (Α! στάδιο)) και με πολεοδομικών μελετών των οικισμών (Μεταμόρφωση, Βατερό, Ν. Νικόπολη, Πρωτοχώρι, Λευκοπηγή, Πέτρανα, Άνω Κώμη, Κτένι) που ήταν σε εκκρεμότητα από δεκαετίας.

 

 

Σημείωση: Για την προσθήκη σχολίων είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Κοινότητας του δήμου.

 

Επίσης, στην ιστοσελίδα του δήμου και στη διεύθυνση http://www.kozanh.gr/web/guest/poleodomiko_sxedio , θα συγκεντρώνονται και θα αναρτώνται σταδιακά όλες οι προτάσεις που μας αποστέλλονται.

 

Πληροφορίες 

Υπεύθυνη Διαβούλευσης: Δέσποινα Χριστοφορίδου

Τηλ. Επικοινωνίας: 2461350305

Email Επικοινωνίας: diavouleusi@kozanh.gr

 

Τέθηκε 06-04-15 από admin
Κατηγορία/ες :
Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία