Βοήθεια
Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Νέα Γενιά
Περιβάλλον
Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση
Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός
Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία
Απασχόληση
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Αλωνάκια
Ανθότοπος - Κηπάρι
Άργιλος
Βατερό
Εξοχή
Καλαμιά
Καρυδίτσα
Κοζάνη
Κοίλα-Νέα Καρδιά-Μελίσσια
Λευκοπηγή
Λυγερή
Μεταμόρφωση
Νέα Νικόπολη
Ξηρολίμνη
Οινόη
Πετρανά
Πρωτοχώρι
Πτελέα
Σκήτη-Κοκκιναράς
Χαραυγή
Αιανή
Αγία Παρασκευή
Κερασιά
Κτένι
Ρύμνιο
Ροδιανή
Χρώμιο
Λιβερά
Σιδερά
Μαυροδένδρι
Ποντοκώμη
Κρόκος
Αμυγδαλιά
Άνω Κώμη
Κεσαρειά
Κάτω Κώμη
Κοντοβούνι
Μηλιά
Σπάρτο
Άγιος Δημήτριος
Άγιος Χαράλαμπος
Ακρινή
Αυγή
Βοσκοχώρι
Δρέπανο
Καπνοχώρι
Κλείτος
Ρυάκιο
Πολύμυλος
Τετράλοφος
Κοιλάδα
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2019
2018
2017
2016
2015
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

 Σχετικό Υλικό

 Σχετικά Θέματα Διαλόγου

Δεν υπάρχουν ερωτήματα προς το δήμο. Μπορείτε να θέσετε ένα νέο.
Χρησιμοποιήστε τη web camera σας για να βιντεοσκοπήσετε μέσα από τη σελίδα του Δήμου ένα ερώτημα που θέλετε να θέσετε στη Δημοτική αρχή.
Δεν υπάρχει κάποια ανοιχτή διαδικασία συλλογής υπογραφών. Μπορείτε να υποβάλλετε ένα νέο αίτημα.
Διαβούλευση
Ο Σιδηρόδρομος στην πόλη της Κοζάνης

Σε συσχέτιση με το ΓΠΣ Κοζάνης, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε κείμενο προτάσεων-διαβούλευσης για τον Σιδηρόδρομο στην πόλη της Κοζάνης. Οι προτάσεις αυτές έγιναν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης την 1η Απριλίου 2015  και το συνολικό κείμενο διαβούλευσης της Δημοτικής Αρχής αναρτάται στη θεματική Σχετικό Υλικό.

 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, περιφερειακοί και τοπικοί φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις, τους προβληματισμούς και τα επιχειρήματά τους επί του θέματος.

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

 

1.Καθαίρεση των δυο γεφυρών του ΟΣΕ στις ανατολικές παρυφές της πόλης, έργο το οποίο έχει, ήδη, δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Δ.Μ. και θα υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

2.Παρεμβάσεις στα επιχώματα και τα ορύγματα της υφιστάμενης γραμμής από το Δρέπανο μέχρι τον Σ.Σ. Κοζάνης και ένταξη στο σχεδιασμό της πόλης.

 

3. Δημιουργία νέου Εμπορευματικού και Επιβατικού σταθμού στα Κοίλα (μετά τον κόμβο της Εγνατίας, προς Φλώρινα) πλησίον της χωροθετημένης από το ΓΠΣ, ΒΙΠΕ (ΕΤΒΑ) Κοζάνης.

 

4.Δημιουργία προϋποθέσεων κίνησης ηλεκτρικού μέσου ελαφράς τροχιάς LRT (Light Rail Transit) που θα λειτουργεί ως αστικός ελαφρύς επιφανειακός σιδηρόδρομος. Το Tram-train αυτό θα αποτελεί ουσιαστικά ένα υβριδικό μέσο σταθερής τροχιάς που θα μπορεί να κινείται ως τραμ μέσα στην πόλη και στα περίχωρα (Δρέπανο-Κοζάνη- ΖΕΠ-Βατερό) και ως Προαστιακός/τοπικός σιδηρόδρομος στην κλασική (υφιστάμενη) σιδηροδρομική γραμμή συνδέοντας απευθείας γειτονικές πόλεις (Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο-Φλώρινα) αλλά και όλο το Λιγνιτικό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας. Σε πρώτη φάση θα υπάρξει η πρόβλεψη σε επίπεδο μελέτης για το σύνολο του σχεδιασμού και η λειτουργία του προαστιακού μέχρι τον σημερινό Σ.Σ, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΣΕ. Η υλοποίησή του συνολικού σχεδιασμού θα προχωρήσει στο μέλλον σε συνεργασία με τον ΟΣΕ εφόσον μελετηθεί με ακρίβεια η βιωσιμότητά του.

 

5.Διατήρηση μιας (1) γραμμής στο σημερινό Σ.Σ. Κοζάνης και του κτιρίου του Σταθμού, ως στάση, για την εξυπηρέτηση του LRT/Προαστιακού και απόδοση του υπολοίπου χώρου στην πόλη της Κοζάνης για αξιοποίησή του ως χώρου πρασίνου-αναψυχής αλλά και δραστηριοτήτων (π.χ. κλειστή λαϊκή αγορά).

 

6.Τη σταθερή απαίτηση για διασφάλιση της χρηματοδότησης των υποδομών του νέου Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού που προβλέπεται να κατασκευαστεί μαζί με τον, ούτως ή άλλως προγραμματισμένο από τον ΟΣΕ, Εμπορευματικό Σταθμό στα Κοίλα.  

 

Σημείωση: Για την προσθήκη σχολίων είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Κοινότητας του δήμου. Επίσης, στην ιστοσελίδα του δήμου και στη διεύθυνση http://www.kozanh.gr/web/guest/poleodomiko_sxedio , θα συγκεντρώνονται και θα αναρτώνται σταδιακά όλες οι προτάσεις που μας αποστέλλονται.

 

Πληροφορίες 

Υπεύθυνη Διαβούλευσης: Δέσποινα Χριστοφορίδου

Τηλ. Επικοινωνίας: 2461350305

Email Επικοινωνίας: diavouleusi@kozanh.gr

 

Τέθηκε 17-04-15 από admin
Κατηγορία/ες :
Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία ,
Περιβάλλον ,
Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση