Βοήθεια
Τι ψάχνεις;
Θέμα
Συζήτηση
Συλλογή Υπογραφών
Ψηφοφορία
Ερώτημα προς το Δήμο
Ανακοίνωση
Απόφαση
Όλα
Σε ποιά κατηγορία;
Νέα Γενιά
Περιβάλλον
Ποιότητα Ζωής - Διοικητική Εξυπηρέτηση
Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός
Ανάπτυξη - Δημόσια Έργα - Πολεοδομία
Απασχόληση
Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη
Τουρισμός
Απόδημοι
ΑΜΕΑ
Όλες
Σε ποιά περιοχή;
Αλωνάκια
Ανθότοπος - Κηπάρι
Άργιλος
Βατερό
Εξοχή
Καλαμιά
Καρυδίτσα
Κοζάνη
Κοίλα-Νέα Καρδιά-Μελίσσια
Λευκοπηγή
Λυγερή
Μεταμόρφωση
Νέα Νικόπολη
Ξηρολίμνη
Οινόη
Πετρανά
Πρωτοχώρι
Πτελέα
Σκήτη-Κοκκιναράς
Χαραυγή
Αιανή
Αγία Παρασκευή
Κερασιά
Κτένι
Ρύμνιο
Ροδιανή
Χρώμιο
Λιβερά
Σιδερά
Μαυροδένδρι
Ποντοκώμη
Κρόκος
Αμυγδαλιά
Άνω Κώμη
Κεσαρειά
Κάτω Κώμη
Κοντοβούνι
Μηλιά
Σπάρτο
Άγιος Δημήτριος
Άγιος Χαράλαμπος
Ακρινή
Αυγή
Βοσκοχώρι
Δρέπανο
Καπνοχώρι
Κλείτος
Ρυάκιο
Πολύμυλος
Τετράλοφος
Κοιλάδα
Όλες
Προσδιόρισε ημερομηνία
2018
2017
2016
2015
2014
Όλα τα έτη
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Όλοι οι μήνες
Δώσε λέξη - κλειδί
 

 Σχετικό Υλικό

Δεν υπάρχει σχετικό υλικό.

 Σχετικά Θέματα Διαλόγου

Δεν υπάρχoυν σχετικά θέματα. Μπορείτε να θέσετε ένα νέο.
Δεν υπάρχουν ερωτήματα προς το δήμο. Μπορείτε να θέσετε ένα νέο.
Χρησιμοποιήστε τη web camera σας για να βιντεοσκοπήσετε μέσα από τη σελίδα του Δήμου ένα ερώτημα που θέλετε να θέσετε στη Δημοτική αρχή.
Δεν υπάρχει κάποια ανοιχτή διαδικασία συλλογής υπογραφών. Μπορείτε να υποβάλλετε ένα νέο αίτημα.
Διαβούλευση
Μόνιμη μεταφορά των περιπτέρων της κεντρικής πλατείας Κοζάνης

 

 

Ο Δήμος Κοζάνης, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση την  «Μόνιμη μεταφορά των περιπτέρων της κεντρικής πλατείας Κοζάνης»

Η ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης είναι η 26η Μαίου 2016.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Νίκης και των πεζοδρόμων Πανδώρας και Ειρήνης, δημιούργησε την ανάγκη της προσωρινής μετατόπισης των πέντε υφιστάμενων περιπτέρων, σε θέσεις που να πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν.Δ. 1044/1971, Ν. 4254/2014 & Ν. 4257/2014 – άρθρο 76, παρ. 3), που προβλέπει:

 

α. Οι διαστάσεις  των  περιπτέρων , που  θα  τοποθετηθούν  προσωρινά, στις  νέες  προτεινόμενες   θέσεις, θα  είναι  σύμφωνες  με  την  ισχύουσα  νομοθεσία.(1,50*1.70*2,60).

β. Η  νέες  θέσεις  των  περιπτέρων, μετά τη μετατόπιση τους , πρέπει  να βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση από τις υφιστάμενες και όχι μικρότερης οικονομικής αποδοτικότητας.

γ. Για τις  νέες θέσεις των περιπτέρων, πρέπει  να λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις, για τη προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και  αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, καθώς και της δημόσιας κυκλοφορίας (Ν. 4257/2014 – άρθρο 76, παρ. 3)

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω  και την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου με αρ. 358/2014  και την 537/2014 προκειμένου να προσαρμοσθεί στις διατάξεις της πρόσφατης  ισχύουσας νομοθεσίας, ως εξής:

 

1. Το περίπτερο απέναντι από το κηροποιείο του Αγ. Νικολάου (ιδιοκτησίας Παναγιωτίδη) να μετατοπισθεί στη συμβολή των οδών Βαλταδώρων & Πανδώρας (πίσω από την ALPHA BANK)

2. Το περίπτερο απέναντι από το Δημαρχείο (ιδιοκησίας Πουπνάρα)να μετατοπισθεί στην εσοχή του πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Ξ. Τριανταφυλλίδη & Κομπανίας.

3. Το περίπτερο απέναντι από την οδό Μακεδονομάχων (ιδιοκτησίας Καρακίτσου), να μετατοπισθεί   στο  πεζοδρόμιο  της  οδού  Βενιζέλου(δεξιά πλευρά), απέναντι  από  την  οδό  Ι.Μικρού, σε  συνέχεια  από  την  εσοχή-παρκίδα  στάθμευσης.  

4. Το περίπτερο της βόρειας πλευράς της πλατείας, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, (ιδιοκτησίας Μιχούλη), να μετατοπισθεί στο πεζοδρόμιο της οδού Π. Μελά, στο ύψος της πλατείας Παπαγιάννη.

5. Το περίπτερο απέναντι από το «Ερμιόνειο» (ιδιοκτησίας   Παγούνη) μετατοπίζεται, σύμφωνα με την απόφαση 358/2014 του Δ. Σ., στον πεζόδρομο   της  οδού  Δρίζη, στη συμβολή της με την οδό  Ειρήνης.

 

Η επαναφορά των περιπτέρων και η ακριβής θέση αυτών, μετά το πέρας των εργασιών της ανάπλασης, θα καθορισθεί με νεώτερη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, που θα είναι προσαρμοσμένη στην αρχιτεκτονική της πλατείας Νίκης.

 

Το έργο διοικητικά έχει δοθεί σε λειτουργία και πρέπει να παρθεί απόφαση για τη χωροθέτηση των εν λόγω περιπτέρων. Προτείνεται  οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 358/2014 και 537/2014 να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα και η χωροθέτηση των περιπτέρων να παραμείνουν ως έχουν και μην επανατοποθετηθούν στον πεζόδρομο και την πλατεία Ειρήνης.

Τέθηκε 10-05-16 από admin
Περιοχή/ές :
Κοζάνη
  • Παρακαλούμε για τα σχόλιά σας ως προς τo παραπάνω κείμενo, είτε μέσω της πλατφόρμας είτε στο e-mail diavouleusi@kozanh.gr
    Συνολική κρίση σχολιαστών:
    0